Springfield School Sports Centre

This project involved the construction of a new steel portal frame structure to house a sports hall on ground level with viewing galleries to the upper level.


Contract:   JCT Intermediate with Contractor Design
Value:          £1,190,000
Duration:   30 Weeks

 

AWARD WINNING - Read's mature supply chain network, founded on mutual respect and fairness ensures that consistently high standards are met on all projects. Even specialist trades such as the swimming pool installation are selected on the basis of best overall value, which includes assessment of their sustainability, localism and shored ethos. .

LEAN CONSTRUCTION - By deploying the LEAN construction principles of "Right First Time" and sequential inspection, built in quality was delivered throughout the project. These principles, now embedded as standard operating procedures, resulted in the project being awarded LABC North West award for Quality delivery 2015.

RESPONSIVE - When a pool filtration design issue threatened the successful completion of the project to programme near the end of the project, Read demonstrated their responsive nature by mobilising plant and personnel to resolve the requirement for extended pool continuation tanks within 1 week of identification of the issue.